ZAPOŠLJAVANJE NOVIH RADNIKA

Kompanija 14. Oktobar nalazi se u procesu reorganizacije civilnog programa. Novina je da se u ovom delu proizvodnje, kompanija preusmerava na poslove varenih konstrukcija za vagonsku industriju. Izvršena su velika ulaganja u opremu i podizanje proizvodnih kapaciteta.

Takođe, kompanija ima potpisane ugovore velikih vrednosti u namenskom delu proizvodnje, gde se očekuju značajna ulaganja u modernizaciju opreme i konstantno povećavanje proizvodnih kapaciteta.

Pored ulaganja u opremu, vrši se i ulaganje u adaptaciju i rekonstrukciju objekata za proizvodnju, radi se na konstantnom poboljšanju uslova za rad.

Kompanija aktivno sprovodi podmlađivanje kadrovske strukture zaposlenih.

Kao jedan od načina da se dođe do mladih i iskusnih kadrova fabrika je prepoznala model dualnog obrazovanja.

Ugovor sa Prvom tehničkom školom potpisan je za zanimanja bravar, zavarivač, operater mašinske obrade, električar kao i  zanimanja tehničar za kompjutersko upavljanje (CNC) mašina i tehničar mehatronike.

Pored mladih radnika uvek su dobrodošli i iskusniji radnici. Kompaniji su u narednom periodu potrebni: bravari, zavarivači, metalostrugari, operateri na CNC mašinama kao i pomoćni radnici u proizvodnji.

Trenutno je u firmi zaposleno 305 radnika a u narednom periodu se planira povećanje broja zaposlenih.

 

This post is also available in: српски (Serbian)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *