SRPSKI MENADŽMENT NA ČELU SA DANIELOM PRIBIČKOM VODI “14. OKTOBAR”

This post is also available in: enEnglish (енглески)


Posle privatizacije nekadašnjeg kruševačkog giganta od strane Slovačke MSM grupe (u oktobru 2017)  je na mesto generalnog direktora “14. Oktobra” iz Kruševca i zvanično u APR postavljen Daniel Pribičko koji vodi srpski menadžment fabrike od 16.1.2018 i nastavlja sa povećanom proizvodnjom naoružanja, vojne opreme i civilnog programa.

Urađen je biznis plan revitalizacije firme i “14. OKTOBAR” je dobio sve potrebne dozvole Ministarstva odbrane. Potpisana su dva nova ugovora za Ministarstvo odbrane, od kojih je jedan već realizovan i primljen od strane Vojne kontrole, dok je realizacija drugog ugovora u toku. Zapošljeno je 230 radnika koji su zajedno sa rukovodstvom angažovani na realizaciji postojećih, ugovaranju novih poslova i izvođenju investicija.

Generalni direktor se odlučio za srpski menadžment i jedini stranac u njegovom timu je finansijski direktor Michal Boszorad. Daniel Pribičko, koji inače odlično govori srpski je iskazao zadovoljstvo, što u rukovodstvu fabrike imaju jaku poziciju žene, koje vode službe nabavke, tehničke pripreme, prodaje, kontrole, kovačnice i termičke obrade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *