Rad tokom vandrednog stanja

“U fabrici „14. oktobar“ DOO tokom vanrednog stanja rade smanjenim  kapacitetom, uz primenu svih mera zaštite radnika, mašina i prostora.

Rad u fabrici prilagodli smo trenutnim okolnostima i radimo sa oko 60 odsto kapciteta, mahom za domaće tržište, vojnu industriju i standarne tradicionalne proizvode 14. oktobra, naglasio je generalni direktor Aleksandar Vasiljević.

Veći deo repromaterijala nabavljen je pre uvođenja vanrednog stanja, tako da će proizvodnja moći nesmetano da se odvija u naredna dva meseca.

U fabrici se primenjuju sve mere dezinfekcije, hronični bolesnici i stariji od 60 godina trenutno ne rade, svi koji mogu da rade od kuće to i čine, a topli obrok zamenjen je podelom suvog obroka uz prethodnu dezinfekciju lica zaduženih za to.

Po rečima  direktora 14. oktobra Aleksandra Vasiljevića najavljene mere Vlade Republike Srbije su podsticajne, mnogo znače i smatra da  bolje i efikasnije od mera koje su najavljene u njihovim grupacijama u Češkoj i Slovačkoj. Inače u 14. oktobru zaposleno je 330 ljudi , a u vanrednom stanju fabrika radi sa 170 zaposlenih.” – Izvor RTK

This post is also available in: српски (Serbian)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *