PRAVCI RAZVOJA 14. OKTOBAR-A

“„14. oktobar“, fabrika koja je pre nešto više od dve godine privatizovana, nakon skoro tri decenije tavorenja i godinu i po stečaja, danas zapošljava 320 radnika, skoro duplo više nego u trenutku kada je „Čehoslovak grupa“ kupila ovo kruševačko preduzeće. Sklapaju nove ugovore i obnavljaju mašinski park, a iz menadžmenta stižu najave da će ove godine zaposliti još 50-tak novih radnika. 

Rukovodstvo „14. oktobra“ ocenjuje da je prošla godina bila vrlo uspešna. Menadžer za inženjering i komercijalu, Zlatko Marković kaže da su imali rast iznad svih očekivanja, naročito u delu civilnog programa.

Uz napomenu da se „14. oktobar“ vratio na tržišta u regionu, Marković ističe da su prošle godine potpisani ugovori sa svim sistemima za eksploataciju uglja u našoj zemlji, železarom Smederevo i Elektroprivredom Srbije. U ovoj godini planiraju nastavak modernizacije proizvodnje.

U „14.“ planiraju da nastave sa zapošljavanjem novih radnika. Marković napominje da imaju otvorene konkurse za sve profile u mašinskoj industriji. Kaže da će sa Nacionalnom službom za zapošljavanje nastaviti sa programom prekvalifikacije i ističe da u okviru modela dualnog obrazovanja sa Politehničkom školom imaju ugovor za 2 odeljenja.

„14. oktobar“ zapošljava oko 320 radnika. Prosečna plata majstora je oko 45 hiljada dinara. Lane su u fabrici imali dva povećanja plata, a novo je najavljeno za prvi kvartal ove godine.” –IZVOR RTK

This post is also available in: српски (Serbian)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *