Dualno obrazovanje u 14. Oktobru

Dualno obrazovanje je deo sistema srednjeg obrazovanja i vaspitanja u kome se kroz teoretsku nastavu, vežbe i učenje kroz rad kod poslodavca stiču, usavršavaju i izgrađuju znanja, veštine,  sposobnosti i stavovi u skladu sa standardima kvalifikacije i planom i programom nastave učenja.

,,Učenje kroz rad” je organizovan proces tokom koga učenici, pod rukovodstvom i nadzorom instruktora u realnom radnom okruženju kod poslodavca, stiču kompetencije neophodne za efikasan i produktivan rad u određenom zanimanju ili grupi zanimanja.

Po modelu dualnog obrazovanja u kompaniji 14. Oktobar d.o.o. Kruševac školuju se učenici za obrazovne profile bravar zavarivač 12 učenika i operater mašinske obrade 10 učenika. Ugovori o dualnom obrazovanju između Prve Tehničke Škole Kruševac i kompanije 14. oktobar d.o.o. Kruševac potpisani su u 2019.g. u Privrednoj komori Rasinskog upravnog okruga.

Ovi mladi ljudi će nakon završetka školovanja dobiti i priliku da se zaposle, ako se pokažu kao dobri radnici i ako budu zainteresovani.

DUALNO-14OKTOBAR
DUALNO-14OKTOBAR
« 1 од 3 »

This post is also available in: English (енглески)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *